Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du arbejde hjemmefra? Så er det vigtigt at have et godt udgangspunkt i form af en ordentlig arbejdsplads i hjemmet. Det kan du gøre på mange måder. Det handler om at gøre plads i hjemmet til et hjemmekontor, hvor du kan have ro til at arbejde. Samtidig skal det være et dejligt sted at opholde sig, hvor du sidder godt og har lyst til at være de mange arbejdstimer om døgnet. Måske skal det ligge et lukket sted i hjemmet, hvor der ikke kommer børn løbende forbi eller familiemedlemmer ind og ud i rummet.

Find et rum kun for dig

Det vigtigste ved et hjemmekontor er, at der er ro til at lukke en dør i løbet af arbejdsdagen. Det går altså ikke at skabe et hjemmekontor i stuen eller i køkkenet. Du bliver nødt til at undgå fællesrummene, fordi det giver for mange forstyrrelser, når familien kommer hjem om eftermiddagen. Derudover vil du skulle kunne lukke døren, hvis du har et møde online eller skal tage et opkald. Det gode ved at have dit eget rum er også, at du har mulighed for at gå ud af rummet og lukke døren, når du så har fri. På den måde tager du ikke arbejdet med i fritiden, selvom du arbejder hjemmefra. Det er nemmere, når du møder på en anden arbejdsplads, hvor du kan forlade området og tage hjem. Det er derfor ekstra vigtigt at kunne lukke arbejdet ude, når du skal arbejde hjemmefra.

Indret hjemmekontoret efter din egen stil

For at det skal være optimalt at arbejde hjemmefra, er det vigtigt, at du også kan lide at være i dit hjemmekontor. Derfor er det vigtigt, at du indretter det efter din egen stil. Det kan være, at du skal have nogle opslagstavler eller billeder op på væggene. Derudover er møblerne også utrolig vigtige. På et kontor er der ofte gode stole og borde, som er egnet til, at du kan sidde der i mange timer. De samme faciliteter skal du føle, at du har derhjemme. Stolen skal være behagelig at sidde i og bordet skal passe til din højde og behov. Det kan være, at du skal have et hæve-sænke bord, så du kan stå op noget af tiden.

Sørg for at du kan se skærmen ordentligt, så du ikke får hovedpine

Hvis du arbejder hjemmefra, skal du helt sikkert sidde meget foran computeren. Derfor er det også vigtigt, at du ikke skal anstrenge dine øjne for meget, for at kunne se. Det giver nemlig hovedpine, hvilket på ingen måder skaber overskud og gode resultater på arbejdet. En optimal løsning kunne være skærmbriller. Bliv klogere på skærmbriller, så du finder den brille, som passer til netop dine behov. På den måde er du sikker på, at du kan bevare overskuddet hele dagen. Der er altså mange løsninger hvorpå, at hjemmekontoret kan blive rigtig godt. Det er blot at finde frem til nogle løsninger, som fungerer for dig.