Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange i IT-branchen som kender problematikken i at finde arbejdskraft, især herhjemme.  De tekniske højtudannede er i høj kurs, derfor er der flere virksomheder som bliver nødt til at finde arbejdskraften udenlandsk. Da Danmark ikke er et særligt stort land, er der heller ikke så mange her i verdenen, som taler dansk. De fleste i udlandet kan godt forstå engelsk, men sproget dansk er ikke så let at lære, hvis ikke man har en eller anden form for relation til sproget i forvejen. Selvom vi i Danmark er forholdsvis gode til engelsk, så kommer vi ikke uden om at det mest optimale er hvis alle kan snakke dansk.

Lær dansk på arbejdet

At lære dansk kan være svært og specielt hvis den ansatte har en travl hverdag med deadlines hver dag. Men hos iasprog.dk kan en virksomhed få deres udenlandske ansatte til at lære dansk, også på arbejdspladsen. Kurset er meget fleksibelt, virksomheden og de ansatte bestemmer selv hvornår undervisningen skal forgå. Dette kan være en fordel for de ansatte, da de ikke skal bekymre sig om at skulle undervises på et tidspunkt, som ikke passer dem. Det sikre at de ansatte kan passe deres arbejde og lære dansk samtidig.

Det er en fordel

Der kan være en klar fordel i at de udenlandske ansatte kan dansk, de kan kommunikere bedre med personalet, de kommer til at forstå dansk arbejdskultur bedre og kommer i det hele taget til at passe bedre ind i hverdagen. Der er også fordele at hente uden for arbejdstiden, for de ansatte. De kan begå sig bedre i offentligheden og føle sig mere danske. Det er muligheden for at passe bedre ind i det danske samfund og at udvikle sig sprogligt. Der kan komme mindre misforståelser mellem de ansatte, hvilke kan resultere i bedre effektivitet på arbejdet.