Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Virksomheder tager i højere grad miljøvenlige og bæredygtige valg, når de uddeler firmajulegaver til kunder og ansatte.

Leverandørerne skal have styr på bæredygtighed, miljø og socialt ansvar

CSR – Corporate Social Responsibility – er ikke kun ord på et glittet papir i firmapolitikken. Det er rent faktisk en retningslinje, der udleves hos de danske virksomheder. CSR kan for eksempel indebære, at virksomheden stiller krav til leverandøren om at overholde menneskerrettigheder samt forbedre sociale og miljømæssige forhold i produktionen.

Firmagaver eller julegaver bør ikke ende i skraldespanden

Den årlige julegaveuddeling er en svær en at greje, for hvordan finder man én gave, der passer til potentielt flere hundrede forskellige personer? Det lader sig næsten ikke gøre. Enten samler gaven støv i skabet, ryger på genbrugsstationen eller – i bedste fald – gives videre til en, der gerne vil have den. Men gaven har allerede sat et stort CO2 aftryk på klimaet under produktionen og transporten. Netop derfor er virksomheder begyndt at kigge sig om efter meningsfulde miljøprodukter, når der skal bestilles julegaver, reklamegaver og kundegaver.

Miljøprodukter under træet i år

Men hvad er det så for nogle produkter, kunder og ansatte kan forvente at pakke ud juleaften? Materialerne vil i høj grad være naturligt fremstillet, genanvendte produkter eller biologisk nedbrydelige, som fx bambus, kork eller andre plantefibre, som omdannes til forskellige hverdagsting. Fokus er på anvendelige og brugbare gaver, så de rent faktisk ikke ender med at samle støv i en skuffe. Det kan fx være miljørigtige drikkekrus med låg, som kan spare miljøet for produktionen af et hav af tomme Coffee To-Go krus, som ofte ender i naturen. Det kan også være notesbøger med genbrugspapir og en tilhørende kuglepen i bambus. Eller en paraply eller regnponcho fremstillet i genbrugsplast eller majsplastik. Du kan finde endnu flere bæredygtige firmajulegaver lige her. Alle produkter kan naturligvis påtrykkes firmaets logo.