Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad er en erhvervsadvokat
Før vi dykker dybere ind i forretningslovgivning, så lad os svare på, hvad der kan lyde som et simpelt spørgsmål: Hvad er en erhvervsadvokat egentlig?

Sandheden er, at der er mange, mange typer advokater med forskellige specialer og færdigheder. Nogle advokater forsvarer – disse omtales som forsvarsadvokater. Der findes også anklagere, der retsforfølger kriminelle, samt advokater der tager udgangspunkt i borgerlige rettigheder. Advokater forbindes ofte med retten – men faktisk kan mange advokater gå en hel karriere helt uden at sætte deres fod i en retssal.

En erhvervsadvokats specialitet skal derimod spænde meget bredt. Disse håndterer nemlig alt lige fra gennemgang af kontrakter til rådgivning af virksomhedsejere. Derudover skal disse også være i stand til at forhandle om en kompleks aftale eller generelle retsforhandlinger i retten – Dette er bare en brøkdel af de situationer, en erhvervsadvokat kan stå i. Store forretningsadvokater er fleksible og kyndige problemløsere, der altid søger den bedste måde at hjælpe deres kunder på.

Hvad laver en erhvervsadvokat

For at sige det kort, hjælper erhvervsadvokater virksomhedsejere med at løse problemer. Måske er det vigtigt, at erhvervsadvokater hjælper virksomhedsejere med at forstå de problemer, de står over for, og hvilke problemer de måtte have i fremtiden, når det kommer til deres virksomhed

For at gøre dig lidt klogere, har vi herunder samlet en liste med de områder, erhvervsadvokater oftest arbejder med:

Start en virksomhed – Valg af virksomhedstype – Den forkerte beslutning kan være utrolig dyr at reparere, og problemerne med de enkelte typer af virksomhed, kan være svære at gennemskue.

Kontrakter – Hvilke formularer har du brug for, når du ansætter medarbejdere eller får til en ny kunde? Hvad skal formularerne sige? Erhvervsadvokater kan hjælpe med at udarbejde kontrakter for at imødekomme de unikke behov i virksomheden.

Bestridte kontrakter og overtrædelser af kontrakt – Hvad sker der, når en kontrakt er bestridt? En kunde ikke betaler? En medarbejder deler hemmeligheder? En erhvervsadvokat vil her gå ind og forhandle og advokere på dine vegne, selv indgive en retssag, hvis det er nødvendigt.

Fusioner og overtagelser – Overvejer man at opkøbe en konkurrent eller fusionere med en anden virksomhed – her er det meget vigtigt at have en erhvervsadvokat til at rådgive i forløbet.

Løsning af forretningsproblemer – Selv den mest forberedte virksomhedsejer kan løbe ind i problemer i forbindelse med handicap og sygefravær, diskrimination, seksuel chikane og sikkerhed på arbejdspladsen. En erhvervsadvokat uddanner sine klienter på gældende love og bedste praksis, og repræsenterer dem, når et problem opstår.

Fast ejendom og ejendomskonflikter – Uanset om din virksomhed ejer ejendomme eller lejer det, vil du sandsynligvis få brug for hjælp fra en erhvervsadvokat. Erhvervsadvokater forhandler ofte salg og lejemål.