Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Arbejder du hjemmefra? Mange af dem, der arbejder hjemmefra, anbefaler at have et hjemmekontor, fordi flere har oplevet at deres fokus og deres produktivitet stiger, når de har et lokale derhjemme dedikeret til arbejdet. Men hvorfor er det helt præcist at et hjemmekontor er så effektivt?

Du kan ikke arbejde fra sofaen af

Eller jo, det kan du jo teknisk set godt, men der er mange grunde til, at det ikke er en god idé. Du bør generelt aldrig arbejde det samme sted, som du slapper af. Din hjerne forbinder dine omgivelser med det aktiviteter, som du udfører der, så det skaber kludder i systemet, hvis hjernen pludselig skal være koncentreret det samme sted, som den normalt ser fjernsyn. Det duer ikke at hjernen slapper af, når du skal arbejde, og det duer heller ikke, hvis din hjerne vil begynde at fokusere hele tiden, når du blot vil slappe af.

Den rigtige støtte

Derudover er en sofa eller et lignende blødt siddested ikke det optimale sted at arbejde, fordi det ikke er godt for din ryg. Sidder du i en lænestol, eller ligger du i en seng eller en sofa, sidder kroppen ikke i den position, der er sundest for den, når du arbejder på en computer eller sidder foroverbøjet over dokumenter. Med et hjemmekontor vil du have et reelt skrivebord og en solid kontorstol, som bogstavelig talt er designet til det formål at støtte din krop imens du arbejder.

De rigtige omgivelser

Faktisk har hjemmekontorets udseende også en del at sige. Som en del af dit hjem kan det være fristende at gøre det lige så personligt som resten af hjemmet, og det skader da heller ikke med et par familiebilleder, men det er generelt anbefalet at holde hjemmekontorets miljø forholdsvis professionelt. Hvis værelset ligner et lokale, der skal arbejdes i, er din hjerne mere villig til at arbejde der. Det er ikke noget, du skal tømme pengepungen på; du kan nemt finde flotte og billige kontormøbler, der vil sætte dig i det helt rigtige mindset.

Det gode hjemmekontor

Som du kan se, gør hjemmekontoret altså en forskel. Man føler sig generelt mere produktiv, når man befinder sig i et miljø, der er designet til det. Ens liv består lidt af to verdener; den verden, man arbejder i, og den verden, ens hjem befinder sig i, og når de bliver rodet sammen, kan det være forvirrende for hjernen. Hjemmekontoret hjælper dig med at holde de to verdener skilt ad.